Dacă Samsung şi Huawei văd viitorul prin intermediul smartphone-urilor pliabile, Xiaomi vine cu o altă idee cel puţin la fel de îndrăzneaţă: telefonul “îmbrăcat” în display.

Xiaomi Mi Mix Alpha este cu smartphone concept ce utilizează un display “wrap-around”, acesta înconjoară practică întreg device-ul cu excepţia unei mici linii verticale de pe spate unde se găsesc senzorii foto. Ecranul Flexible Super AMOLED de 7.92 inci cu o rezoluţie atipică de 2088 x 2250 pixeli vine cu un raport display-corp de 180.6% şi butoane virtuale laterale dispuse sub formatul Surround Screen.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK456

Zona frontală a device-ul este acoperită în proporţie covârşitoare de ecran, porţiuni foarte mici aflate în zona superioară, respectiv inferioară, fiind realizate dintr-un aliaj de titan pentru un plus de durabilitate. Toate elementele existente de obicei în zona frontală se află sub display (senzorii de lumină şi de proximitate, cititorul de amprentă sau difuzorul pentru apeluri).

Xiaomi a implementat diverse tehnologii capabile să evite deschiderea accidentală a terminalului, cât şi algoritmi de inteligenţă artificială care vor permite afişarea de informaţii importante pentru utilizator, cât şi acţiuni în consecinţă (spre exemplu poate chema singur un taxi).

Linia de pe spate este realizată din ceramică şi include un ansamblu foto protejat cu sticlă de safir. Acesta aduce în premieră senzorul foto de 108 Megapixeli Samsung ISOCELL Bright HMX ce foloseşte tehnologie Tetracell pentru a combina patru pixeli într-unul singur, rezultate oferite fiind mai detaliate pentru cadrele de 27 Megapixeli. Senzorul are o deschidere f/1.7, dimensiune de 1/1.33”, focalizare laser, OIS, iar la nevoie poate realiza fotografii la 108 megapixeli, adică la o rezoluţie de 12032 x 9024 pixeli. Ansamblul foto este completat de un senzor ultra-wide Sony IMX350 de 20 Megapixeli şi unul telephoto Samsung S5K2L7 de 12 Megapixeli.

Cameră frontală nu există pentru că pentru selfie-uri de foarte bună calitate vor fi utilizate camerele de pe spate.

Sursa: gadget.ro

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK456

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here