Pe ce site-uri poți învăța să programezi?

interlink.ro%20

Calculatoarele sunt peste tot în aceste zile, iar nevoia de programatori este în continuă creștere. Programarea este importantă pentru a face calculatoarele să ne ajute să ne rezolvăm problemele noastre cotidiene. 

Cu toate acestea, alegerea limbajului de programare cel mai potrivit pentru a învăța este o sarcină substanțială pentru începători. O abordare bună pentru a face această alegere este de a lua în considerare cele mai populare limbaje de programare, ce limbi sunt ușor de învățat și cât de ușor este să găsești un loc de muncă pentru începători.

De ce să înveți un limbaj de programare?

  • Îți va oferi o mulțime de oportunități de muncă foarte bine plătite. Tot ceea ce intră în contact cu societatea modernă – telefoane mobile, laptopuri, transport în comun, asistență medicală, educație, cafenele, magazine alimentare etc. – nu poate exista fără tehnologiile actuale. Și cine face ca acea tehnologie să funcționeze?  Programatorii, desigur! Și aceste locuri de muncă sunt bine plătite: în medie, un dezvoltator din SUA este plătit 107K dolari, în timp ce în Europa sunt plătiți cu aproape 60K dolari.
  • Limbajele de programare pot crea instrumente puternice. Folosind aceste instrumente, vă puteți face viața mult mai ușoară: puteți automatiza sarcinile de rutină pe care trebuie să le repetați în fiecare zi cu scripturi simple sau să analizați seturi de date mari cu aplicații complexe.
  • Majoritatea limbajelor de programare sunt de uz general, ceea ce înseamnă că abilitățile pe care le înveți te vor ajuta să dezvolți diferite produse. De exemplu, puteți utiliza același limbaj, cum ar fi Java, pentru a face aplicații mobile, site-uri web etc.
  • Veți avea capacitatea de a lucra la proiecte cool. Puteți face parte dintr-un proiect care poate schimba lumea.
  • Fii parte dintr-o comunitate. Majoritatea limbajelor de programare au comunități foarte prietenoase în care membrii împărtășesc resurse de învățare și discută caracteristicile și viitorul limbii.
  • Resurse de învățare. Există nenumărate cursuri și tutoriale disponibile, de la începători la niveluri de master. Unele site-uri web au chiar abordări unice în ceea ce privește învățarea, de la procesul de jocuri pentru a te determina să concurezi cu alți dezvoltatori.

Cele mai populare cinci limbaje de programare din lume sunt JavaScript, Java, Python, PHP și SQL. Sunt utilizate universal, cu o gamă largă de aplicații: de la aplicații desktop și mobile la site-uri web, aplicații bazate pe cloud și chiar scopuri științifice.

Unde poți folosi JavaScript?

JavaScript este utilizat pentru a crea un conținut dinamic front-end care funcționează direct în browser. Codul JavaScript este integrat în codul HTML, astfel încât atunci când utilizatorul de internet solicită o pagină HTML care are un cod JavaScript, codul este interpretat de browser pentru a face ceva dinamic cu acesta, cum ar fi schimbarea conținutului din pagină sau controlul multimedia . În acest sens, JavaScript nu este, strict, un limbaj de programare; mai degrabă este un limbaj de script.

Resurse de învățare

Freecodecamp oferă peste 300 de ore de lecții JavaScript gratuite. Structurat într-un curriculum care te duce de la baza de bază la stăpânire, poți câștiga un certificat după finalizarea proiectelor lor.

Unde poți folosi Java?

Java poate fi folosit peste tot, dar este văzut mai ales în trei domenii:

1: Aplicații web-server la nivel de întreprindere, precum cele de la Amazon și Google. Acest lucru se datorează faptului că Java este foarte stabil și sigur în timp ce gestionează servicii web sensibile pe server.

2: Dezvoltarea sistemelor de operare Android și aplicații Android. Această dependență grea de Java a fost intenționată să folosească baza largă a programatorilor Java pentru a sprijini Android.

3: Dezvoltarea jocurilor. Multe jocuri moderne sunt scrise în Java, atât pentru PC, cum ar fi Minecraft, cât și pentru dispozitive mobile, precum majoritatea jocurilor cu sistem de operare Android.

Resurse de învățare

CodeGym oferă sute de cursuri pentru a învăța Java. Platforma a fost creată folosind experiența practică a dezvoltatorilor de-a lungul anilor petrecuți în codificare în Java și are un singur scop: îndată ce terminați, aveți tot ce aveți nevoie pentru a începe să lucrați. Se apropie de procesul de învățare într-un mod distractiv, ca un joc cu subploturi, și cu fiecare abilitate pe care o înveți, te nivelezi. Acest lucru vă menține angajat cu procesul de învățare, împiedicându-vă să ardeți de la frustrare.

Unde poți folosi Python?

1: Științele datelor, de la analiza și vizualizarea datelor până la învățarea inteligenței artificiale. Cu disponibilitatea unor mari biblioteci, cum ar fi numpy și scikit, puteți începe să implementați algoritmi de rețea neuronală și să obțineți rezultate fără să vă faceți griji despre modul în care funcționează.

2: Python este un limbaj de script perfect, care este de obicei utilizat de dezvoltatori pentru a lipi diferite aplicații programate în diferite limbi împreună. În plus, puteți crea scripturi care automatizează sarcini simple precum trimiterea de e-mailuri de raport către șeful dumneavoastră.

3: Cu cadre de dezvoltare web puternice precum Django și Flask, Python poate fi găsit online a multor site-uri web mari, de exemplu Instagram.

Resurse de învățare

Codewars oferă materiale de învățare Python ca provocări. Fiecare provocare este numită „kata”, ca în artele marțiale japoneze.

Unde poți folosi PHP?

PHP este utilizat de dezvoltatorii de back-end pentru a crea și întreține site-uri web. PHP este de asemenea utilizat pentru a alimenta site-urile și blogurile WordPress. Deși este posibil să gestionați un site web WordPress fără să știți PHP, nu este posibil să folosiți la maximum WordPress fără să îl utilizați.

Resurse de învățare

Codecademy vă oferă tutoriale, exerciții și feedback instantaneu cu privire la sarcinile dvs.

Unde poți folosi SQL?

SQL este peste tot, de la programe desktop la aplicații mobile și site-uri web, deoarece toate acestea trebuie să se conecteze la o bază de date într-un fel sau altul pentru a funcționa corect.

Resurse de învățare

[BitDegree] oferă un curs extensiv, dar totuși pentru începători, cu SQL și exemple reale și aplicații.

Pentru sfârșit

În zilele noastre, învățarea programării este o abilitate esențială care îți poate ușura viața și îți poate oferi oportunitatea de a-ți găsi un loc de muncă. Cu toate acestea, trebuie să vă gândiți la cel mai potrivit limbaj de programare pentru nevoile dvs. Dacă doriți să fiți un dezvoltator web front-end, învățați JavaScript. Dacă vă gândiți să mergeți pe inteligență artificială, mergeți cu Python. Dacă nu sunteți hotărât sau doriți să alegeți un limbaj cu scop general, învățați Java. Și în orice caz, învățați SQL pentru gestionarea bazelor de date.

Folosește cuponul de reducere QUICK456 pentru 3% reducere pe QuickMobile.ro3% reducere
Folosește cuponul de reducere QUICK456 pentru 3% reducere pe QuickMobile.ro
Cuponul QUICK456 îți aduce 3% reducere pe site-ul QuickMobile.ro indiferent de valoare comenzii. Reducerea se poate acumula și cu alte reduceri existente pe site.
QUICK456

Latest articles

TOP Smartphone-uri calitate-preț la eMAG de Black Friday

Ziua reducerilor a început la eMAG, iar reducerile continuă. Multe dintre produse au dispărut de pe stoc, dar asta nu înseamnă că...

Ești pregătit de Black Friday? Iată cele mai bune reduceri de pe eMAG

Mâine va avea loc unul dintre cele mai așteptate evenimente de către fanii reducerilor. Tu ești pregătit de Black Friday? Mai jos vei...

Black Friday la QuickMobile vine cu reduceri de până la 70% + 3% extra reducere cu cuponul QUICK456

QuickMobile este unul dintre magazinele mele preferate, iar acum câteva momente au anunțat cu oferta cu care vin în fața clienților de...

Epic Games Store oferă două jocuri gratuite cu temă de Halloween.

Epic Games Store oferă două jocuri gratuite cu temă de Halloween. Este vorba despre Layers of Fear 2 și Costume Quest 2.

Related articles

2 Comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.