Motorul de recomandare Steam nu mai favorizează titlurile populare

Steam a revenit pe tabla de desen cu un nou motor de recomandare a jocurilor. Piața de jocuri și-a actualizat astăzi fluxul de recomandări pentru a fi mai precis și mai divers în titlurile pe care le sugerează.

Sistemul cel vechi al magazinului nu era cel mai potrivit pentru a recomanda jocuri, adesea apărând titluri care nu se potrivesc cu adevărat preferințelor utilizatorului.

Acum, Valve a emis o actualizare la Steam Store care include mai mult de câteva modificări de fond. Actualizarea “prezintă mai multe modificări algoritmice și remedieri de erori, în efortul de a fi mai precise și mai diverse.

Au mai actualizat si secțiunile „Mai multe” și „Recomandate pentru tine” din magazin ”, a scris Steam într-o postare pe blog care anunța schimbarea.

Ce-mi place cel mai mult e ca jocurile populare vor fi accentuate mai puțin. Steam a spus că utilizatorii au acuzat secțiunea „Recomandat pentru tine” a site-ului că sunt prea părtinitori față de jocurile populare și nu sunt suficient de personalizați pentru jucătorii individuali.

Compania a făcut câteva modificări pentru a-și face motorul de recomandare mai echitabil și a testat actualizarea la 5% dintre utilizatorii Steam.

Experimentul a dat câteva rezultate promițătoare. Utilizatorii din grupul de experiment au intrat pe jocurile recomandate de steam cu 15% mai mult, decat cei din grupul de control.

Steam a spus că este încurajat de rezultate și a lansat noul motor de recomandare tuturor utilizatorilor săi. Puteți încerca singur noul sistem de recomandare.

Intra in discutie!

%d blogeri au apreciat: