linkit.ro Web analytics

Lenovo lucrează la un ThinkPad cu un ecran pliabil

Sigur, telefoanele pliabile sunt interesante, dar vați gandit cum pot fi laptopurile pliabile? Lenovo sa gândit în mod clar la acest concept de o vreme, iar astăzi este gata să prezinte o previzualizare a ultimelor sale eforturi experimentale. La conferința Accelerate din Florida, compania a prezentat primul prototip de PC pliabil din lume.

Dispozitivul încă anonim este destinat să facă parte din familia ThinkPad X1 ca înlocuitor de laptop. Deși prototipul este încă incomplet, Lenovo are destul timp să-l perfecționeze înainte de lansarea sa oficială din 2020. Deoarece sunt atât de devreme, compania nu împărtășește multe detalii cu privire la specificații, deși mă aștept să obținem mai multe informații despre laptop la CES. Lenovo are multe secrete pe care vrea să le protejeze, ca nu cumva concurenții săi să se inspire să împrumute unele caracteristici.

Dispozitivul pliabil are un ecran OLED de 13,3 inci, care se închide în sine. La fel ca Galaxy Fold , prototipul ThinkPad se blochează magnetic și lasă un mic decalaj în apropierea balamalei. Când este deschis, PC-ul se așează pe masă și ma impresionat să văd că PC-ul nu avea o crestătură evidentă. Cu toate acestea, vom vedea cât durează această utilizare în lumea reală. Lenovo a spus că a depus mult efort pentru a face aceasta balama și afișajul brevetat mai bine decât sistemele existente, deși nu va merge în detaliu cum. 

Cand dispozitivul este inchis seamănă cu un notebook Moleskine, datorită dimensiunilor sale și a învelișului din piele. De asemenea, a fost destul de confortabil să se țină cu o singură mână, iar compania a spus că vizează o greutate mai mică de două kilograme. Lenovo intenționează să includă stiloul său cu acest ThinkPad, ceea ce ii face mai mult sens.

Chris Velazco / Engadget

 Laptop-ul poate fi utilizat în modul All In One. În această configurație, conectați o tastatură și un mouse Bluetooth și puteți utiliza computerul ca desktop de 13 inchi.

De asemenea, puteți orienta ecranul și așezați-l într-un unghi drept, astfel încât jumătatea inferioară a dispozitivului să se sprijine pe masă, în timp ce jumătatea superioară a afișajului este îndreptată spre dumneavoastră. Acesta este modul Laptop și dedică treimea inferioară a panoului la o tastatură pe ecran pe care o puteți utiliza. Dupa parerea mea nu este o configurație ideală pentru o productivitate foarte buna, dar partea buna e ca puteți oricând conecta o tastatura prin Bluetooth.

Lenovo ThinkPad X1 concept PC pliabil

Vor fi disponibile și alte opțiuni de conectivitate, cum ar fi USB C și A, dar, întrucât Lenovo nu a finalizat sistemul, nu știm care ar fi actuala gamă de porturi. Compania ne-a spus că pachetul pliabil va împacheta un chipset Intel și că va fi un PC conectat mereu, ceea ce înseamnă că veți avea un radio celular la bord. De asemenea, vizează o durată de viață a bateriei de o zi și va împacheta lucruri precum difuzoare duale și o pereche de webcam-uri Windows ușor de utilizat.

Lenovo a declarat că va trebui să respecte standardele de durabilitate și standarde riguroase, deci ar trebui să fie bine făcută pentru momentul lansării acestuia. Compania a sugerat, de asemenea, unele caracteristici care ar face dispozitivul mai bun pentru multitasking pe drum, dar nu a vrut să împartă detalii care ar putea împiedica concurenții.

Lenovo ThinkPad X1 concept PC pliabil

Intra in discutie!