Facebook ar putea începe curând să ascundă vizualizarea Like-urilor în postările de la News Feed pentru a proteja utilizatorii de invidie și a-i descuraja de auto-cenzură.

Instagram testează deja acest lucru în 7 țări, inclusiv Canada și Brazilia, arătând publicului unei postări doar câteva nume de prieteni reciproci care le-au apreciat în loc de numărul total. Ideea este de a împiedica utilizatorii să se compară distructiv cu ceilalți și, eventual, să se simtă necorespunzători dacă postările lor nu primesc atât de multe like-uri.

De asemenea, ar putea opri utilizatorii să șteargă postările despre care ei cred că nu primesc suficiente like-uri sau nu le împărtășesc în primul rând.

Dacă se decide să meargă înainte cu un test, Facebook ar face acest lucru treptat și ar trage înapoi dacă ar răni semnificativ veniturile din utilizare sau din anunțuri.

Facebook vrea să evite scenarii precum „Uite câte like-uri obțin. Viața mea este șchiopă în comparație cu al ei” sau „de ce împărtășesc dacă nu va primi tot atâtea aprecieri ca postarea ei, iar oamenii vor crede că sunt nepopular”.

Înlăturarea Like-urilor ar putea exercita mai puțină presiune asupra utilizatorilor și le-ar putea încuraja să partajeze mai liber și frecvent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here