Dacă ai un smartphone, cu siguranță știi că telefonul nu ține mai mult de o zi fără să îl pui în priză. Autonomia, indiferent de model, este de maxim 12-16 ore, dacă îl folosești în condiții normale. Cum faci să îi extinzi autonomia?

  • În primul rând, deactivează internetul mobil și Bluetooth-ul când nu ai nevoie de ele, pentru că acestea consuma foarte multa energie.
  • Redu luminozitatea ecranului la 50%. Diferenta se va vedea in cel putin o ora de autonomie in plus. Puteti sa setati luminozitatea pe automat sau sa o dati la minim.
  • Renunță la aplicatiile pe care nu le folosești. Sunt foarte multe programe care lucreaza in background si consuma din baterie. Cu cat aveti mai putine aplicatii, cu atat mai bine. Ideal ar fi să fie maxim 15. Daca nu te lasa inima sa renunti la ele, intră in setarile telefonului si oprește-le sa lucreze in background.
  • Daca nu ai nevoie neaparat sa fii la curent cu toate mailurile si update-urile de pe retelele sociale, dezactivează sincronizarea automata. De fiecare data cand se conecteaza la internet, telefonul consuma multa energie cu actualizarea adreselor de mail, Facebook, etc.
  • Redu nivelul de sunet si renunță la vibratii. Vei vedea ca telefonul consuma multa energie pentru a difuza muzica, alertele si vibratiile. Cu cat nivelul este mai mic, cu atat mai bine.
  • Renunţă la wallpaper-urile live. Chiar dacă arată bine, aceste consumă între 2-4% din baterie, aşa că ar fi bine să cauți o imagine de fundal clasică, de preferat cât mai închisă la culoare.
  • Folosește Power Saving Mode cât mai des. O să îți ofere cu 30% mai multă autonomie. În UltraPower Saving Mode, îl vei putea folosi chiar și câteva zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here