CE ÎI CUMPERI COPILULUI, TELEFON SAU SMARTWATCH?

Aceasta este o dilemă destul de mare pentru mulți dintre tinerii părinți de pretutindeni. Care este vârsta potrivită la care îi  poți cumpăra celui mic un smartphone, deși de când s-a născut a văzut și a avut acces la unul. Al tău.

Această problemă poate fi rezolvată destul de simplu până la vârsta de 8-10 ani. Până la acea vârstă cel mic nu are nevoie de un telefon mobil și nu există nici un fel de constrângeri sociale pentru el, să aibă unul.

DE CE SĂ NU ÎI CUMPERI TELEFON MOBIL?

Pentru că îi vei distrage atenția complet de la lumea înconjurătoare și nu vrei asta. Lucrul la care trebuie să lucrezi și mai mult de la o vârstă fragedă este responsabilitatea. 

Ce e recomandat să cumperi?

O brățară GSM, sau și cu GPS. Sunt multe variante pe piață și le poți confunda destul de repede cu un smartwatch clasic. Ba chiar și magazinele le confundă, trebuie doar să fii atent să aibă cartelă SIM și GPS, singurele funcții de fapt utile pentru el. GPS-ul ca să înregistreze poziția și cartela SIM, care atenție trebuie să aibă și date pe ea, ca să îți trimită locația lui pe telefonul tău și desigur să îl poți și apela în caz de nevoie. Sau să te apeleze el pe tine.

Cele mai recomandate ceasuri:

Vonino KidsWatch S2 – Buton SOS și două butoane de apel pentru familie. Baterie de până la 48 de ore, material durabil, disponibil atât pe roz cât și pe albastru.

E-Boda GPS Tracker – Aplicație Lite Guardian, conectat non-stop la date. Alerta perimetru, microfon integrat (da, funcția spion) și funcție SOS ce trimite mesaje SMS primelor șase contacte din agendă.

iUni Kid100 – Afișare poziție automată până la 1 minut, istoricul și traseul deplasării la final de zi și autonomie medie, 4 zile dacă poziția este actualizată odată pe oră.

TechONE WG-02 – Semnal GPS puternic, poziționare precisă dar baterie medie. Trebuie încărcat zilnic.

Intra in discutie!

%d blogeri au apreciat: