Brave, browser-ul axat pe confidențialite, cu propria criptomonedă nativă, a susținut că Google folosește pagini web ascunse pentru a alimenta date personale ale utilizatorilor săi către agenții de publicitate, relatează Financial Times.

Dovezile, aflate acum în mâinile autorității de reglementare a datelor irlandeze, acuză Google ca permite utilizatorilor ca conturile lor să fie profilate, ceea ce duce la reclame vizate. S-a susținut că aceste acțiuni eludează reglementările europene privind confidențialitatea care solicită consimțământul utilizatorilor, precum și transparența unor giganti tehnologici precum Google.

Nu uitați: Google este concurentul numărul unu al lui Brave Potrivit Financial Times, Johnny Ryan, directorul politic al Brave, a descoperit presupuse pagini web secrete ale Google după ce i-a urmărit datele, pe măsură ce erau tranzacționate pe bursa de publicitate Google.

Dovada lui Ryan se arată că Google l-a „etichetat cu un tracker de identificare pe care l-a transmis companiilor terțe care s-au conectat la o pagină web ascunsă”. Se presupune că respectiva pagină web conținea o „adresă unică” care se conecta direct la activitatea de navigare a lui Ryan.

După o oră de navigare pe web folosind Google Chrome, a spus că Ryan a găsit șase pagini separate și-a trimis identificatorul către cel puțin opt companii adtech. Apoi, Brave a comandat un analist adtech să reproducă concluziile lui Ryan. Au recrutat „sute de oameni” pentru a testa Google pe o lună.

Financial Times afirmă că investigația a confirmat presupusele „identificări secrete ale paginilor web” erau într-adevăr unice pentru fiecare utilizator.

Analiștii au descoperit că au fost partajate cu mai multe companii de publicitate pentru a spori eficiența publicității vizate. De asemenea, site-ul a raportat că un purtător de cuvânt Google a spus: „Nu difuzăm reclame personalizate sau nu trimitem cereri de ofertă ofertanților fără acordul utilizatorului.” Se presupune că Google cooperează cu autoritatea de reglementare a datelor din Irlanda în ancheta sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here