Intel a avut mari probleme cu procesul de fabricație pe 14 nm și nu a reușit să facă față cererii, iar AMD a profitat din plin.

În timp ce procesoarele Intel s-au scumpit de la o lună la alta, AMD a ținut prețurile jos și a câștigat cotă de piață.

Conform statisticilor publicate de Mindfactory, un retailer foarte popular din Germania, în ultimele trei luni AMD a vândut mai multe procesoare decât Intel.

AMD Ryzen 2600, cel mai ieftin din serie, s-a situat în fruntea clasamentului, iar locurile doi și trei au fost ocupate tot de AMD, cu Ryzen 2700X și Ryzen 2600X. Intel apare de abia pe locurile patru și cinci, cu ale sale Core i9-9900K și Core i7-9700K, însă probabil va recupera în luna aprilie.

Problemele cu stocurile s-au rezolvat și procesoarele sunt chiar mai ieftine decât la lansare. Să nu uităm că încă sunt considerate cele mai bune procesoare pentru gaming și că majoritatea entuziaștilor tind să meargă spre tabăra albastră.

Rămâne de văzut cum se va prezenta cea de-a treia generație de procesoare AMD Ryzen și care vor fi prețurile. Pe hârtie arată foarte bine. Există posibilitatea ca vânzările să scadă nițel pentru ambele tabere în anticiparea noilor apariții AMD.

Daca doriti sa achizitionati acest procesor o puteti face de pe acest link!

Sursa: arenait.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here